WordPress

WordPress är ett publiceringsverktyg för webben. Det är en mjukvara som gör att användaren kan skapa och hantera innehåll på en webbsida. Idag är WordPress det främsta valet för att bygga hemsidor eller bloggar. WP har en öppen källkod och utvecklas kontinuerligt av en mängd olika utvecklare.

Idag kan du på många webbhotell installera WordPress med ett enda klick. Ett annat alternativ är att ladda källkoden via ftp. Är du nybörjare kan du välja ett färdigt tema, men det går också att bygga egna teman.

Det är väldigt enkelt att skapa innehåll med WP. Du skapar sidor eller inlägg direkt i verktyget och behöver inte ha någon kunskap om html eller php. Det finns också mängder av plugins, alltså tillägg som gör att du kan få ytterligare funktioner på din webbsida.

WP är i grunden gratis, men teman och tillägg kan i vissa fall kosta pengar. Men det finns gott om gratisteman och även bra gratis tillägg.

Även om det är gratis att installera och använda WordPress kan det ibland vara bra att få hjälp med design och installation av olika plugin. Många företag kan hjälpa dig med detta för en rimlig peng.

Det går också utmärkt att driva en webshop med hjälp av WP. Genom att installera tillägget WooCommerce kan du skapa webshopen.